Közélet

Megérkeztek! Ismét gyilkos méhkolóniákat fedeztek fel az USA-ban

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentése szerint most először találtak gyilkosnak nevezett, afrikai fajtákkal keresztezett méheket az Egyesült Államokban. A hét kolóniában található veszélyes rovarokat kiirtották.

A helyi hatóságok 1999 óta számítottak a gyilkos méhek megjelenésére Utah-ban, mivel ekkor fedezték fel őket először a határtól nem messze. Három kolóniát találtak a természetben és négyet méhészeknél. A potenciálisan veszélyes méheket – bár nem bántottak senkit – elpusztították - tudósít az AP.

A gyilkosnak nevezett méhek afrikai fajtákkal történő keresztezés eredményeképpen jöttek létre. Külsőleg a mézelő méhekre hasonlítanak, de ingerlékenyebbek, agresszívebben reagálnak és hosszabb ideig maradnak "dühösek", ha támadástól tartanak. Véletlenül szabadultak el Brazíliában az ötvenes években és azóta több amerikai államban feltűntek. 

A kilencvenes évek óta a gyilkos méhek 14 ember öltek meg. Veszélyességüket az adja, hogy gyakrabban támadnak rajokban és nagyobb az esély a többszöri szúrásra.

kolónia Brazília gyilkos. méh Egyesült Államok fullánk
Kapcsolódó cikkek