Közélet

Milyen megjegyzést tett Para-Kovács Tarlósra?

Elképzelhető, hogy a Moszkva tér akkor lesz fölújítva, amikor egyrészt az országot, Budapestet és a teret közösen birtokló I., II., valamint XII. kerületet ugyanaz a politikai oldal fogja irányítani, másrészt lesz rá pénz – mondta Para-Kovács Imre író-újságíró a Budai Liberális Klub szervezésében tartott vitaesten.

A hvg.hu helyszíni beszámolója szerint Para-Kovács azt mondta: az első föltétel 2010-től valószínűleg teljesül, a főpolgármester „a nagyszerű Tarlós István, régi, bejáratott fasiszta” lesz. A hvg.hu ez utóbbi kijelentés kifejtésére kérte az írót, aki úgy felelt: „Eddigi, a Szigettel kapcsolatos megnyilvánulásaiból bennem egy náci képe bontakozott ki, de ez inkább megérzés, mint tényeken alapuló megállapítás. Inkább az mondanám, hogy nem fasiszta talán, de náci hangulatot áraszt. Homofóbiája, meg az egész megnyilvánulási formája. ”

A vitaest másik vendége Ikvai-Szabó Imre, SZDSZ-es főpolgármester-helyettes volt, aki a hvg.hu beszámolója szerint szó nélkül hagyta Para-Kovács megjegyzését.

Budai Liberális Klub tarlós Para-Kovács fasiszta
Kapcsolódó cikkek