Közélet

Stabil az állapota a két veszprémi sportolónak

Stabil, jó állapotban van a vasárnap hajnalban Veszprémben megkéselt kézilabda játékos - tájékoztatott Rácz Jenő, a veszprémi megyei kórház főigazgatója hétfőn hajnalban.

Az életveszélyen túl vannak a fiatal sportolók, de ennél részletesebb információkkal egyelőre nem szolgálhatunk - tette hozzá  a főigazgató. Rácz Jenő azt még vasárnap elmondta, hogy Ivan  Pesicnek, az MKB Veszprém KC horvát válogatott kapusának kivették az egyik veséjét, Zarko Sesum, a csapat szerb válogatott irányító játékosa pedig súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett, s vasárnap őt is megműtötték. A főigazgató közölte: szó nincs arról, hogy a fiatal játékos megvakulna az egyik szemére. Egyelőre látási zavarai vannak, amelyek  az arccsonttöréséből származnak, de a szeme világát nem fogja elveszíteni - mondta. Egy korrekciós műtétet követően a szeme „maradéktalanul gyógyulni fog” - tette hozzá.

Veszprémben vasárnap hajnalban a Skorpió bárban (nevezik Patrióta bárnak is) két nagyobb társaság szórakozott, s az emeleti  teremben tartózkodók közül többen szóváltásba kerültek a földszinti és az alagsori helyiségekben szórakozó veszprémi kézilabdásokkal. A sportolók egyik társuknak a gyermeke születését ünnepelték. A szóváltást követően a veszekedők az utcára kerültek, s ott a veszprémi kézilabdacsapat és a román válogatott tagját, Marian Cozmát halálos mellkasi szúrás érte. Hátulról vesén szúrták a társa  segítségére siető Ivan Pesicet, Zarko Sesum pedig a bántalmazás következtében súlyos fej- és szemsérüléseket szenvedett.

Sesum Veszprém sportoló állapot cosma Pesics stabil
Kapcsolódó cikkek