Közélet

"Titkos" ládákat, sittet hagytak maguk után az M7-est építők

Lengedező kábelek, jókora betondarabok egymásra hányva, szakadozott kerítés. Bontás utáni maradványok Sávolyon.

Az M7-es autópálya Balatonkeresztúr és Zalakomár közötti szakaszának építése alatt konténerváros lett Sávoly. A sztrádaszakasz tavaly június végi átadása után szeptemberben elvitték ugyan a konténereket, de a telephelyet nem számolta fel a kivitelező. Ezzel még nem is lenne gond, ha rendezték volna a területet. Ám egy szégyenfoltja a falunak, ráadásul a sztráda közvetlen közelében.

A telephely szomszédságában húzódó utca lakói is kénytelenek a mellettük uralkodó, ahogy Szabó József fogalmazta: csúfságot nézegetni.
– Jeleztem a cégnek, hogy anyagárban kész vagyok elbontani, de azt mondták, még nem tudják mi lesz a telephely sorsa – tette hozzá Szabó József.

Az önkormányzat is többször érdeklődött, hasonló válasszal kellett beérnie – mondta Bobek József polgármester. – Ennek már lassan fél éve, de a helyzet nem változott: sem kerítésen belül, sem kívül, ahova szintén építési anyagmaradványokat pakoltak le. A múlt hónapban jeleztem ismét, akkor már nem is reagált a kivitelező. Ráadásul lakossági bejelentés során értesültek arról, hogy a felszámolás után két nagy íróasztal méretű iratokkal teli faláda maradt Isten szabad ege alatt. Le is fényképezték, mielőtt bevitték az önkormányzathoz. A faládákban szerintem bizalmas iratok lehetnek, csak a legfelül sorakozókat alapul véve, melyeken tervrajzok voltak az M7-es autópályáról, hidakról. Ezt is jelentettük, de most is az önkormányzaton vannak a dokumentumok – tette hozzá a polgármester.

A www.sonline.hu egy héten keresztül hiába próbálta utólérni a kivitelező céget.

Zalakomár Sávoly Bobek József M7
Kapcsolódó cikkek