Közélet

Bokros akár miniszterelnök is lenne

Bokros Lajos a Hír Televízió kérdésére nem zárt ki egy MSZP-SZDSZ-MDF-válságkoalíciót, amelynek ő lenne a miniszterelnöke.

Elmondása szerint erről a lehetőségről többekkel már tárgyalt is. A demokrata fórum európai parlamenti listavezetője szerint egy új MDF született szombaton, amikor a demokrata fórum országos választmánya a párt egységét kockáztatva támogatta a jelölését - olvasható a HírTV honlapján.

A hírTV által feltett kérdésre, miszerint: El tud képzelni egy MSZP-SZDSZ-MDF-koalíciót? Bokros Lajos, az MDF EP-listavezetője azt mondta: „Nézze, hogyha válságkormányról van szó, akkor természetesen el tudok ilyet képzelni. Jó néhányan megkerestek már azzal, hogy mit szólnék egy ilyen formációhoz. Amikor arról van szó, hogy Magyarországot meg kell menteni az államcsődtől, akkor azt hiszem, hogy még egyszer mondom, minden józan erőnek össze kell fogni, és valamiféle hiteles kormánynak ki kell húzni Magyarországot ebből a válságból.” A Hír Televízió azon kérdésére, hogy: Akár miniszterelnök is lenne? Bokros Lajos határozott igennel válaszolt.

miniszterelnök mdf Bokros Lajos listavezető
Kapcsolódó cikkek