Közélet

Botrány, fegyelmi és feljelentés Hiller tárcájánál - Vesztegetés gyanúja?

Vesztegetés gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen feljelentést tett a rendőrségen az Oktatási és Kulturális Minisztérium az esélyegyenlőségi főosztályon lezárult vizsgálat nyomán - jelentette be tegnap Hiller István miniszter.

Az esélyegyenlőségi főosztályon kirobbant ügyek miatt indított két vizsgálat lezárult az oktatási tárcánál. Az egyik azzal, hogy rendőrségi nyomozásra van szükség, ugyanis a felvetődött kérdések államigazgatási eljárásban nem tisztázhatók - írja a Népszabadság.

A hátrányos helyzetű családból származó egyetemistákon segíteni hivatott Katapult Mentorprogram év eleji leállítása után nem sokkal Nagy Attila, a program korábbi igazgatója közérdekű bejelentésében több millió forint közpénzre elkövetett csalással vádolta meg Borovszky Tímeát, az oktatási minisztérium esélyegyenlőségi főosztályának vezetőjét.

A bejelentések után azonnal elkezdett vizsgálatok közül az egyik a főosztály munkájának szabályszerűségét vizsgálta. Kiderült: az esélyegyenlőségi főigazgatóság működésében találtak ugyan szabálytalanságokat és hiányosságokat, ám nem olyan súlyúakat, hogy ne lehetne őket a minisztériumon belül orvosolni. Ennek során fegyelmi büntetésben részesült az esélyegyenlőségi főosztály több munkatársa. Kérdésünkre, milyen jellegű hiányosságokat tártak fel, nem kaptunk választ. Azt, hogy kik kaptak fegyelmi büntetést, adatvédelmi okokra és a nyomozás biztonságára hivatkozva nem közölték.

Hiller vesztegetés tárca fegyelmi oktatás botrány
Kapcsolódó cikkek