Közélet

Botrány: katonai repülőgépeken utazgatott az "otromba" elnök

Ezt állítja a Judicial Watch konzervativ jogi csoport abban a jelentésében, amely a washingtoni képviselőház elnöke, Nancy Pelosi irodája és a Pentagon között váltott e-mailek elemzésén alapul.

A jogi csoport a tájékoztatás szabadságáról szóló törvény alapján benyújtott kérésre jutott az anyaghoz. Ebből azt a következtetést szűrte le, hogy Pelosi agresszív módon visszaélt azzal a privilégiumával, hogy mint a képviselőház elnöke katonai repülőgépet is igénybe vehet utazásaihoz.

A levélváltásokból ugyanis - a jogi csoport szerint - az tűnik ki, hogy Pelosi a Pentagon által szükségesnél nagyobb mértékben – szinte állandóan - kért katonai repülőgépet, s az utazását gyakran az utolsó pillanatban mondta le, ráadásul beosztottaival otromba stílusban közölte ezt.

Az egyik e-mailben Pelosi asszisztense felháborodását fejezte ki amiatt, hogy egy konkrét gépre vonatkozó kérését nem lehetett teljesíteni: "Ez teljesen elfogadhatatlan. Pelosi tudni akarja, hol vannak a gépek" - áll a levélben.

Tom Fenton, a Judicial Watch elnöke szerint a jelentés azt mutatja, hogy a politikus nő érzéketlenül és fölényesen viselkedik.

Pentagon repülő Pelosi
Kapcsolódó cikkek