Közélet

Bush: Obama "megérdemli, hogy csöndben maradjak"

A volt amerikai elnök nem hajlandó kritizálni utódja politikáját. George Bush leszögezte: életbevágó Barack Obama támogatása és "megérdemli, hogy csöndben maradjon".

"Sokkal jobban szeretem az országot, mint a politikát. Elsődleges fontosságú, hogy hivatalban maradjon" – mondta George Bush a Barack Obamát ért erős támadásokra reagálva.

Ezzel volt alelnökével ellentétes véleményt fogalmazott meg, Dick Cheney ugyanis korábban úgy fogalmazott: Obama tevékenysége nemzetbiztonság veszélyt jelent – írja az AP. Eddigi hallgatásával kapcsolatban azt mondta: Obama "megérdemli, hogy (Bush) csöndben maradjon".

A volt amerikai elnök ugyanakkor hozzátette: könyvet ír, amelyben arról kérdezi az embereket, mit tennének, ha nekik kellene elnökként megvédeniük az országot. Mint mondta, élete tizenkét legnehezebb döntéséről szól majd a mű. Bush egy szűk körű rendezvényen beszélt erről: a "Beszélgetés George W. Bush-sal" című eseményen az a kétezer ember vehetett részt, aki kifizette az asztalonkénti 3 100 dolláros (716 ezer forint) díjat.

Obama elnök cheney Bush
Kapcsolódó cikkek