Közélet

"Cozma cigányozott feltehetőleg" - Mohácsi elnézést kért a kijelentésért

Bepanaszolta a rendőrséget Mohácsi Viktória SZDSZ-es képviselőnő, amiért nem találnak rasszista indítékot, majd bocsánatot kért, mert megsértette a meggyilkolt Marian Cozma emlékét.

"A tatárszentgyörgyi ügy kapcsán már azzal kellett szembesülnöm, hogy a cselekményt kezdetben balesetnek kívánták beállítani, a helybéliektől el sem fogadták az egyértelműen szándékos emberölésre utaló bizonyítékokat, söréteket, a meggyilkolt gyermek véres, átlyuggatott ruházatát" - olvasható a képviselő szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében. A politikus ezért panasszal élt a Független Rendészeti Panasztestületnél.

Bencze József megint közel jár az elkövetőkhöz

Bencze József kedden az ATV-ben a romák ellen elkövetett erőszakos cselekményekről azt mondta: "túl erős lenne" sorozatügynek nevezni az ötventagú nyomozócsoport alá összevont 16-17 ügyet. Közlése szerint a profilalkotás és a bizonyítékokról alkotott szakértői vélemény is "abban erősít bennünket, hogy közel járunk az elkövetőkhöz".

Ezzel kapcsolatban Mohácsi Viktória megjegyezte: örömmel veszi tudomásul, hogy - csaknem háromnegyed éves késéssel - a rendőrségnél felállt és működik egy külön nyomozócsoport; ugyanakkor sajnálattal állapította meg, hogy más tekintetben nem javult a hatóságok hozzáállása.

A képviselőnő bocsánatot kért

Hivatalos közleményben kért bocsánatot Mohácsi Viktória, amiért a köztelevízió a Szólás szabadsága című műsorában azt állította azért késelték meg Marian Cozmát, mert a sportoló provokálta az elkövetőket. "Azért történt (a bűncselekmény), mert cigányozott Cozma feltehetőleg, vagy nem tudom" - mondta a liberális képviselőnő.

képviselő romaügyek SZDSZ Marian Cozma Tatárszentgyörgy mohácsi viktória
Kapcsolódó cikkek