Közélet

Cozma-gyilkosság: a rendőrség nem kíván reagálni a "Helga-szálra"

A romániai Gazeta Sporturilor szombati különszámában azt írta: egy veszprémi vállalkozó lehet a felelős a kézilabdázó haláláért.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmények okát illetően a sajtóban megjelent semmilyen találgatásra nem kíván reagálni - közölte Váradi Piroska, a főkapitányság szóvivője. Váradi Piroska ezt a romániai Gazeta Sporturilor szombati különszámában megjelent cikkel kapcsolatban jelentette ki, amelyben a lap tucatnyi szemtanúra hivatkozva a bűncselekmény hátterének eddig nem ismert változatát írta meg - számol be a hirado.hu az MTI alapján.

E szerint egy gazdag veszprémi vállalkozó hívta a lokálba egy hónappal ezelőtt azt a huszonöt fős bandát, melynek tagjai megkéselték a román kézilabda-játékost, Marian Cozmát. A lap tudni vél egy bizonyos Helgáról (a cikk szerint korábban Olaszországban töltött huzamosabb időt, és anyja a rendőrségen dolgozik), aki sértő szavakat mondott Marian Cozmának, aki ezek után pofon vágta. Van, aki úgy tudja, hogy a román kézilabdásnak régebben lehetett valamilyen kalandja Helgával, aki jelenleg egy gazdag vállalkozó testvérének a barátnője. Állítólag ez az apró incidens indította el a lavinát.

A vállalkozó testvére hívta állítólag telefonon a közeli Székesfehérváron lévő "nehézfiúkat", a romákból álló banda tagjait. A Patrióta bár egyik üzemeltetője - neve elhallgatását kérve - az MTI kérésére a román lap értesüléseit illetően elmondta: Marian Cozma és a mintegy 4-5 kigyúrt, erős testalkatú férfi között február 8-án 2 óra 55 perckor kirobbant konfliktust megelőzően bizonyos T. Helgának Cozmával való összetűzéséről nem tud, illetve szerinte ilyen veszekedés nem is zajlott azon az éjszakán a Patrióta lokálban.

A bár üzemeltetője kijelentette: sem T. Helga nevű hölgyet, sem B. Csaba és B. Tamás nevezetű testvérpárt nem ismer, ám "attól persze még létezhetnek". Mint mondta: "nem ismerhetünk több száz vendéget". A bár üzemeltetője ezúttal is hangsúlyozta: a tragédiát közvetlenül megelőzően Marian Cozma a partnernőjével a mellékhelyiség felől érkezett vissza, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd közvetlenül a jobbra lévő bárpultnál rendelt egy italt, ám mivel egy kedvenc száma kezdődött, ezért azonnal táncolni ment partnerével. Négy-öt másodperc múlva pedig már megkezdődött a placcon a dulakodás. Ennek során Cozma elesett, rázuhant több összetört üvegpohárra, ez sérthette meg az oldalát - mondta az üzemeltető. Megjegyezte: a véres üvegszilánkot a helyszíneléskor a rendőrök megtalálták. Cozmának így lehetett véres a pólója már lent a discóban, ez még nem szúrástól származhatott - vélekedett. A lokált üzemeltető fiatalember szerint a dulakodás után Cozmával együtt néhány kézilabdázó elindult fölfelé, s miközben a biztonsági személyzet próbálta csitítani a lenti feszültséget, a dulakodást kezdeményező társaságból is páran utánuk indultak. Kint a Virág Benedek utcában közrefogták Cozmát (a szemtanúk szerint négy emberrel viaskodott), s ekkor vesén, majd szíven szúrták - mondta a bár üzemeltetője. 

rendőrség Marian Cozma veszprémi
Kapcsolódó cikkek