Közélet

Dávid: koalícióra nem lépünk, minisztert nem adunk

Az MDF szerint kívánatos lenne a parlament feloszlatása, a párt negyedszer is megszavazza ezt, de ha mégis feláll az új kormány, készülni kell a lehetséges forgatókönyvekre – mondta az MR1-Kossuth Rádióban az MDF elnöke.

 Dávid Ibolya szerint a legnagyobb esélye annak van, hogy 205 fővel újraéled a koalíció, még ha nem is így hívják majd, és a két parlamenti frakció biztosítja a többséget. A politikus megerősítette: az MDF nem lép koalícióra, akkor sem, ha lesznek jobboldali kormánytagok, de az ország érdekében álló előterjesztéseknek nem tesz keresztbe. A párt stabilitást segítő megoldásokban partner lesz, a kormányzati felelősségben nem. Bokros Lajos biztosan nem lesz semmilyen kormányban pénzügyminiszter, nem vállal szerepet másodhegedűsként egy olyan környezetben, ahol a felelősség az övé, de az irányt nem ő határozza meg – jelentette ki az elnök.

Az MDF még nem tárgyalt a folytatásról az MSZP-vel, Dávid Ibolya ma délelőtt találkozik Gyurcsány Ferenccel de – erősítette meg – biztos, hogy semmilyen közös kormányzati felelősséget nem vállal az MSZP-vel.

Az MDF munkájáról Dávid Ibolya elmondta: a kilenc képviselő csoportként működik, amíg nem tud frakciót alakítani. Erre szerinte akár már áprilisban komoly esély lehet. Részletekről nem beszélt, annyit azonban elárult, több ember csatlakozása is lehetséges.

mdf koalíció Dávid
Kapcsolódó cikkek