Közélet

Feljelentést tett a Cozma-gyilkossággal hírbe hozott nő

Rágalmazásért és becsületsértésért feljelentést tett a rendőrségen az a veszprémi nő, akit egy román országos sportnapilap összefüggésbe hozott a Cozma-gyilkossággal - írta a Veszprém megyei Napló internetes kiadása vasárnap.

A hírportál szerint a fiatal nő, T. Helga felkereste a szerkesztőséget és elmondta: a román lap állításával ellentétben "soha semmilyen kapcsolata nem volt Marian Cozmával, őt nem ismerte, pontosabban annyira, mint egy átlagos veszprémi lakos a kézilabdázókat".

Elmondta azt is, hogy a bűncselekmény éjszakáján valóban ott szórakozott a Patrióta lokálban, de nem találkozott Cozmával. T. Helga a tánctéri verekedésről és a későbbi bűncselekményről sem tudott, "abból semmit nem érzékelt".

Az újság online kiadásának elmondta azt is, hogy tanúként kihallgatták az ügyben. "Vagyis az sem igaz, hogy édesanyám miatt nem foglalkozott volna velem a rendőrség" - hangsúlyozta. A nő a lapnak úgy fogalmazott: "félünk, mert a nevünket bemocskolták és félünk attól is, hogy az újságcikk miatt valamilyen atrocitás ér minket". T. Helga elmondta azt is, hogy "a társaság már ott volt a helyszínen, amiről azt állítja a román lap, hogy a kedvesem, B. Csaba hívta ki".

A romániai Gazeta Sporturilor szombati különszáma - tucatnyi szemtanúra hivatkozva - azt állította: egy gazdag veszprémi vállalkozó hívta a lokálba azt a 25 fős bandát, amelynek tagjai megkéselték a román kézilabdázót, Marian Cozmát. A lap tudni vél egy bizonyos Helgáról (aki a cikk szerint korábban Olaszországban töltött huzamosabb időt, és anyja a rendőrségen dolgozik), akit Marian Cozma pofon vágott. Van, aki úgy tudja, hogy a román kézilabdásnak régebben lehetett valamilyen kalandja Helgával, aki jelenleg egy gazdag vállalkozó testvérének a barátnője.

A román újság szerint, vélhetően az incidens miatt, a vállalkozó testvére hívta a bárba a "nehézfiúkat", a romákból álló banda tagjait. A Patrióta bár egyik üzemeltetője - neve elhallgatását kérve - szombaton az MTI-nek elmondta: nem tud a T. Helga és Marian Cozma közötti állítólagos konfliktusról, szerinte ilyen veszekedés nem is zajlott le azon az éjszakán.

Kijelentette: sem T. Helga nevű hölgyet, sem B. Csaba és B. Tamás nevezetű testvérpárt nem ismer, ám "attól persze még létezhetnek". Mint mondta: "nem ismerhetünk több száz vendéget". Az üzemeltető szerint a kézilabdások támadói a tragikus estét megelőzően még sosem jártak a Patriótában. A tragédiát megelőzően pedig már egy órája ott voltak - emlékezete szerint 15-en érkeztek - és "kulturáltan szórakoztak" a felső szinten lévő helyiségben. Legalább egy óra elteltével kezdtek "leszivárogni" néhányan az alagsori klubhelyiségbe" - emlékezett az üzemeltető.

Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a román újság értesüléseivel kapcsolatosan szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy a főkapitányság a bűncselekmények okát illetően a sajtóban megjelent semmilyen találgatásra nem kíván reagálni.

veszprémi Helga Cozma gyilkosság
Kapcsolódó cikkek