Közélet

Gyurcsány nem lesz pártelnök - Lendvai válthatja?

Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette, hogy nem kíván pártelnök lenni - tudta meg a megyei elnökök és a pártvezetés kedd délelőtti megbeszélését követően az MTI.

A tanácskozáson  – olvasható a hirado.hu-n – a hírügynökség értesülései szerint a megyei elnökök döntően azt támogatják - bár erről nem szavaztak -, hogy Lendvai Ildikó frakcióvezető legyen az MSZP új, átmeneti elnöke.

Az információk szerint Lendvai Ildikó egyelőre nem hajlik a felkérésre, szívesebben folytatná a frakció élén a munkát. Korábban Kiss Péter és Szekeres Imre neve merült fel lehetséges elnökjelöltként, mivel a két politikus Gyurcsány Ferenc lemondását követően tárgyalt a megyei elnökökkel. Szekerest és Kisst egyébként az MSZP március 21-i kongresszusásn választotta elnökhelyettessé, ugyanakkor, amikor 85 százalékos többséggel erősítette meg Gyurcsány Ferencet pártelnöki tisztségében.

Jelenleg tehát ismét a megyei elnökök tárgyalnak az MSZP leendő elnökéről, azok, akik Gyurcsány Ferenc lemondatását is elfogadták. Az április 5-én rendezendő kongresszuson azonban ugyanazok a küldöttek vesznek részt, akik március 21-én megválasztották Gyurcsányt. Ezért - ha a leköszönő kormányfő újra indul a tisztségért - elképzelhető, hogy ismét megválasztják.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek