Közélet

Hogyan dolgoznak ezentúl a rendőrök?

Két műszakos munkarendben üldözik ezentúl a rendőrök a bűnözőket. "A bűnözők sem nyolctól négyig dolgoznak" - az országos rendőrfőkapitány így indokolta a lényegében azonnali hatállyal bevezetni tervezett új munkarendet

A rendőrség bűnügyi vezetőit a napokban tájékoztatják hivatalosan a bűnügyi szolgálatnál szinte azonnali hatállyal bevezetendő új munkarendről - mondta lapunknak Bencze József országos rendőrfőkapitány.

A nyomozók jelenleg reggel nyolctól délután négyig-ötig dolgoznak. Ha késő délután, este vagy éjszaka történt a bűncselekmény, olykor csapatostul rendelik be őket. Amíg a nyomozók az állomáshelyükre vagy a tetthelyre nem érnek, a nap huszonnégy órájában hadra fogható bevetési és forrónyomos csoportok biztosítják a helyszínt, meghallgatják a tanúkat, vagy legalább felírják az adataikat - számol be a Népszabadág.

Ezentúl a bűnügyi szolgálat - egyelőre csak a nagyobb, 20-30 fős bűnügyi osztályok, később valószínűleg a kisebbek is - áttérnek a két műszakos (reggel hattól délután kettőig, illetve kettőtől este tízig tartó) munkarendre.

munka rendőrség rend bűnöző nyomozó bencze józsef
Kapcsolódó cikkek