Közélet

Jön a tél! De hol tavasz?

Míg tőlünk nyugatra, illetve a Földközi-tenger térségében már beköszöntött a tavasz, a Kárpát-medencébe csütörtöktől visszatér a tél. Komoly változás a hét végén sem valószínű, marad a sokéves átlagnál hidegebb, télies időjárás.

Csütörtökön a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan (főleg a délnyugati, valamint az északkeleti tájakon) lehet zápor, hózápor, néhol akár zivatar is előfordulhat. Erős lesz az északnyugati szél, néhol viharos lökések is lehetnek. Reggel fagypont körül, délután 2 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet. Megjegyzendő, hogy az ilyenkor szokásos napi maximum-hőmérséklet 11-12 fok körül van. Az időjárás közlekedési feltételei általában jók lesznek, azonban az erős oldalszél óvatosabb vezetésre intheti az autósokat - írja a köpönyeg.hu.

Pénteken marad a borongós idő, többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk záporra, hózáporra. A hőmérsékletben lényeges változásra nincs kilátás: reggel gyenge fagy várható, délután mindössze +6 fok köré melegedhet a levegő.

Szombaton kevés felhő lesz felettünk, többórás napsütés mindenütt lehet. Reggel - főleg északkeleten - kemény fagy is lehet, és a csúcshőmérséklet továbbra is elmaradhat a sokéves átlagtól.

Vasárnap aztán újabb felhők érkeznek a Kárpát-medence térségébe, eleinte csak nyugaton, majd máshol is lehet csapadék, a szél ismét erős, olykor viharos lesz. Igazi tavaszi, erős felmelegedés jelei nem láthatóak, egészen áprilisig nem lesz jellemző a 15 fok körüli kellemes hőmérséklet.

tél idő felmelegedés tavaszi
Kapcsolódó cikkek