Közélet

Kiengedték Budaházyt és Toroczkait

Szabadon engedte Budaházy Györgyöt és Toroczkai Lászlót a rendőrség - olvasható a zoom.hu hírportálon.

A portált erről a Nemzeti Jogvédő Szervezet tájékoztatta, a rendőrség a hírt nem erősítette meg. A hatóság később közleményt ad ki.

A rendőrség még vasárnap este közölte: a nemzeti ünnepen harmincöt embert állítottak elő a fővárosban. Az előállítottak közül Budaházy György és Toroczkai László ellen az ügyészségen tesznek feljelentést a rendőrök.

Budaházy Györggyel szemben hatóság eljárásának megzavarása bűncselekmény kísérlete, Toroczkai Lászlóval szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének előkészülete miatt tesz feljelentést a BRFK a Budapesti Nyomozó Ügyészségen - írja a bama.hu az MTI alapján.

Toroczkai László az Alkotmány utcában arra szólította fel az egybegyűlteket, hétfőn jelenjenek meg a rendőrség Gyorskocsi utcai épületénél, hogy kiszabadítsák Budaházy Györgyöt - jelentették korábban az MTI tudósítói.

Mivel Toroczkai László "felhívta az Alkotmány utcai rendezvényen résztvevőket arra, hogy szabadítsák ki Budaházy Györgyöt", elkövette a hivatalos személy elleni erőszak bűncselekményének előkészületét, ezért előállították - közölte honlapján a rendőrség vasárnap este.

budaházy györgy rendőrség Toroczkai László
Kapcsolódó cikkek