Közélet

Morvainak elege lett: feljelenti Gyurcsányt és Draskovicsot!

Politikai merényletnek tartja a Jobbik, hogy Morvai Krisztinát, a párt EP-listavezetőjét egy március 15-i demonstrációt követően könnygázzal és gumibottal megtámadták; az érintett ezért feljelenti a rendőrséget, a rendészeti minisztert és a kormányfőt is.

Morvai Krisztina EP-listavezető kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: „a rendőrök felsőbb utasításra, politikai megrendelésre cselekedtek, pontosan tudva, hogy egy európai parlamenti képviselőjelöltet bántalmaznak” - számol be a hirado.hu az MTI alapján.

Hozzátette: megtámadására azért volt szükség, hogy ”példát statuáljanak: így jár, aki kiáll az emberi jogok, a gyülekezési szabadság és a véleménynyilvánítási szabadság védelméért, és bizonyítani akarták, semmitől sem riadnak vissza”.

Morvai Krisztina elmondta: járta a várost, hogy „fellépjen a jogtalan rendőri intézkedések ellen”. Értesítették, hogy egy bejelentett demonstráció végén, a Szent István Bazilikánál „túszul ejtették a rendőrök a demonstrálókat”, majd hosszas egyeztetés után a békésen elvonuló tömegre néhány száz méterrel arrébb rátámadtak a rohamrendőrök. Morvai Krisztina azt mondta: annak köszönheti, hogy nem sérült meg komolyabban a gumibotoktól, hogy munkatársai testükkel védelmezték, de a könnygáztól ő is rosszul lett. Közölte: feljelentést tesz gyülekezési jog megsértése, valamint bántalmazás hivatalos eljárásban bűncselekmény miatt. Felbujtóként Draskovics Tibor rendészeti minisztert és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt fogja megjelölni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerint a helyszínen intézkedő rendőrök jelentései alapján megállapítható, hogy Morvai Krisztinát a rendőrök nem bántalmazták, de ennek ellenére az érintett panasszal élhet vagy feljelentést tehet az ügyészségen.

feljelent március 15 demonstráció Gyurcsány Ferenc Morvai Krisztina
Kapcsolódó cikkek