Közélet

Reformszövetség: a politikusoknál pattog a labda!

A Reformszövetség február 21-én tárta az ország közvéleménye elé a nemzeti kibontakozás programját, mely tartalmazta a középtávú gazdaságpolitikára, a reálszféra versenyképessége javítására, és az adó-és járulékrendszer átalakítására vonatkozó javaslatait - írja közleményük.

Meggyőződéssel állítottuk, hogy elképzeléseink megvalósítása esetén már négy-öt év múlva tapasztalható lesz a gazdasági növekedés ütemének gyorsulása, a vállalkozások és dolgozóik jövedelmi helyzetének javulása - írja a Reformszövetség közleménye.

Demokráciában az ilyen jellegű javaslatok megvalósítása a parlamenti pártok és a kormány feladata. Ezért is adtuk át azonnal és egyidőben anyagainkat a politikai erőknek.

Örültünk annak, ha elképzeléseinket komolyan vették és természetesen - hisz ezért dolgoztunk - azt is üdvözöltük, ha készséget mutattak gondolataink megvalósítására.

Azt azonban leszögeztük, hogy a parlamenti pártok vitáiban, a döntéshozatal politikai folyamatában nem kívánunk részt venni.

Javaslatainkat letettük, és azokat független szervezetek által rendezett szakmai fórumokon továbbra is készek vagyunk megvitatni. A politikai pártokat nincs módunk, de szándékunk sem befolyásolni.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek