Közélet

Szidta, vagy nem szidta a rendőröket Lengyel Zoltán?

"Lefaszozta-e" a rendőröket Lengyel Zoltán? - ezt a kérdést próbálta tisztázni a bíróság a hivatalos személy elleni erőszakkal vádolt képviselő elleni per csütörtöki tárgyalásán.

A tanúként beidézett rendőrök másképp emlékeztek arra a kulcskérdésre, hogy a képviselő "lefaszozta-e", azaz sértő kifejezéssel illette-e a rendőröket, vagy sem. Erre sem a képviselő, sem a tanúként kihallgatott élettársa sem emlékezett, pedig a rendőrök szerint a sértés akkor hangzott el, amikor még a helyszínről telefonon kérte tőle, hogy hozza oda a személyes iratait. Abban sem sikerült egyetértésre jutniuk, hogy az élettárs az útlevelet mikor adta át a kapitányságon a rendőröknek - írta a bama.hu a távirati iroda híre alapján.

Ennek azért van jelentősége, mert míg a rendőrök szerint a képviselőt az iratok megtekintését követően haladéktalanul elengedték, addig Lengyel Zoltán azt mondta: még hosszabb ideig tartották fogva az után is, hogy a nő már átadta az útlevelet, amely rögzíti, hogy tulajdonosa parlamenti képviselő. A per következő tárgyalását május 26-án tartják, ekkor a tervek szerint ítélet is születik.

rendőrök Lengyel Zoltán büntetőügy
Kapcsolódó cikkek