Közélet

Szilvásy nem érti, miért kellene távoznia - "Egyszerűen nem értem a képviselő urat"

Egyszerűen nem értem a képviselő urat" - így reagált Szilvásy György titokminiszter Gulyás József nyilatkozatára, amelyben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának SZDSZ-es tagja alig burkoltan Szilvásy és Laborc Sándor NBH-főigazgató menesztésére szólította fel a miniszterelnököt.

Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője az UD. Zrt.ügyre vonatkozó nyilatkozatok kapcsán tegnap azt mondta: a miniszterelnöknek el kellene gondolkoznia Szilvásy György titokminiszter, és Laborc Sándor, a Nemzetbiztonság Hivatal vezetőjének elmozdításán.

"Egyszerűen nem értem a képviselő urat" - reagált Szilvásy György a Népszabadságnak a felvetéssel kapcsolatban. Szilvásy úgy fogalmazott: "nemzetbiztonsági bizottsági tagként Gulyás József pontosan ismeri az ügygyel összefüggő minősített információkat, amelyek a tényekről tanúskodnak. Most mégis olyan látszatot kelt, mintha szinkronizálná az állásfoglalását az UD Zrt. némely politikai megrendelőjével".

Védelmébe vette Szilvásyt Juhász Ferenc, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista tagja. Lapunknak úgy fogalmazott: "Komolyabb embernek ismertem meg a képviselő urat annál, mint hogy beálljon a Fidesz-kórusba."

lemond szilvásy miniszterelnök UD Zrt. NBH Gulyás titokminiszter nemzetbiztonsági Laboc
Kapcsolódó cikkek