Közélet

Tatárszentgyörgyi gyilkosság: holnap tárgyal a kormány a jelentésről

Szerdán tárgyalja a kormány a tatárszentgyörgyi gyilkosságról szóló minisztériumi jelentéseket - közölte Ficsor Ádám, a miniszterelnök kabinetfőnöke az MTI kérdésére hétfőn.

 A kabinetfőnök hozzátette: az igazságügyi és rendészeti tárca, valamint az Egészségügyi Minisztérium a pénteki határidőre elküldte a Miniszterelnöki Hivatalnak a jelentéseket, amelyekhez a kormányfő további kiegészítő információkat kért.

Gyurcsány Ferenc a tatárszentgyörgyi gyilkosság után két nappal beszélt arról: megbízta a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát, hogy kérjen közvetlen tájékoztatást az érintett tárcák - az egészségügyi, az önkormányzati és a rendészeti - vezetőitől a történtekről. Elmondta: ezek alapján értékelik majd, hogy történt-e szakmai hiba. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: ha hibát találnak, akkor a tájékoztatás tartalmazni fogja azt is, hogy az illetékes vezetők milyen intézkedéseket foganatosítanak.

A Pest megyei település cigánytelepén, az utca utolsó házában február 23-ra virradóra történt a brutális bűncselekmény, amelyben egy kisfiút és édesapját ismeretlenek agyonlőtték, házuk teljesen kiégett.

Tatárszentgyörgy kormány jelentés gyilkosság
Kapcsolódó cikkek