Közélet

Utánpótlást szállító teherautókat robbantottak fel a tálibok Pakisztánban

Legalább ötven fegyveres támadta meg ma reggel a NATO és az Egyesült Államok utánpótlás-szállítmányait fogadó állomását Pakisztánban. A terroristák benzint locsoltak a tíz teherautóra, amelyeket azután felrobbantottak.

Két nap alatt ez volt a második támadás a Pakisztán Észak-nyugati részén található al-Fasil állomás ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a mintegy ötven tálib fegyveres által felrobbantott teherautókat az Afganisztánban szolgáló külföldi csapatoknak vagy az afgán hadseregnek szánták-e. Az azonban biztos, hogy al-Fasir a fő átjáró az Egyesült Államok és a Afganisztánba küldött utánpótlás szállítmányainak útvonalán – írja az AP.

Vasárnap a tálibok húsz járművet támadtak meg ugyanitt, köztük Humveekat is. A mai akció során az összes őrt lefegyverezték és együttműködésre szólították fel őket. Áldozatokról vagy sérültekről nem érkezett jelentés. Az Afganisztánban szolgáló amerikai és NATO csapatok az utánpótlás 75 százalékát Pakisztánon keresztül kapják. A hivatalos tájékoztatás szerint az egyre sűrűbbé váló támadások nem befolyásolják az alakulatok ellátást, ugyanakkor a hírügynökség információi szerint vizsgálják egy Közép-Ázsián keresztülvezető alternatív útvonal létesítését is.

terrorista Afganisztán tálib támad Pakisztán utánpótlás NATO
Kapcsolódó cikkek