Közélet

A kormányhoz fordul a Megyeri híd körüli állapotok miatt Pest megye

A kormányhoz fordul a Megyeri híd építkezése során keletkezett környezeti károk helyreállítása érdekében Pest Megye közgyűlése, a híd környéki települések polgármesterei elvárását közvetítve – közölte Kemény Ágnes, a Pest Megyei Önkormányzat sajtóreferense a közgyűlés pénteki ülését követően az MTI-vel.

Elmondta: a közgyűlés kéri a kormánytól azt is, hogy mielőbb kerüljön sor az M0 gyorsforgalmi út Megyeri híd és 10-es főút közötti szakaszának, illetve a Szigetmonostort és Szentendrét összekötő hídnak a megépítésére. A közgyűlés a polgármesterek kérését tolmácsolva fordul a kabinethez, hogy a vonatkozó kormányhatározathoz kapcsolódó megállapodásokban foglalt forgalombiztonsági beruházások kivitelezése történjen meg a lehető leghamarabb.

Az M0 gyorsforgalmi út beígért szakaszának pótlásán és az összekötő híd megépítésén túl a 10-es út felújítása és az építés közben megrongálódott 11-es út burkolatának rendbetétele is halaszthatatlanná vált - hangsúlyozzák. Pest megye érintett településeinek polgármesterei szerint a Megyeri hídon naponta több mint 50.000 gépkocsi halad át, emiatt a 11-es út lényegesen zsúfoltabb lett.

A jóval kisebb forgalomra tervezett budakalászi, pomázi és csobánkai út átmenő forgalmának 40 százalékos emelkedése következtében az utak mentén megrongálódtak az ingatlanok, s nagymértékben nőtt a levegőszennyezettség és a zajszint is. A térség települései a gondok orvoslására korábban már megalakították az M0 Érdekvédelmi Egyesületet, ám hiába foglalták össze kéréseiket, követeléseiket, az illetékes szervezetekkel folytatott tárgyalások máig nem vezettek eredményre. Ezért kérték most a Pest megyei közgyűlés segítségét – közölte a sajtóreferens.

Pest megye Megyeri híd kormány M0
Kapcsolódó cikkek