Közélet

Botrány készül? Mennyiért dolgozhatott Szigetvári Viktor?

Busás állami megrendeléseket kapott a Gyurcsány-kormánytól és leendő főnökétől, Bajnai Gordontól Szigetvári Viktor. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek a Hír Televízió birtokába jutott belső kimutatása szerint cége havi másfél millió forint alatt nem dolgozott sem a kancelláriának, sem a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek.

Szigetvárit az elsők között kereste meg Bajnai Gordon, hogy dolgozzon a stábjában. A kommunikációs szakember korábban helyettes államtitkári rangban szolgálta a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormányt, a 2006-os választások után pedig elismerte felelősségét a kampányban elhallgatott államháztartási adatokért - számol be a Magyar Nemzet.

Bajnai Gordon leendő kabinetfőnöke profitált MSZP-s kapcsolataiból: 2007-2008-ban magáncége számtalan kormányzati megbízáshoz jutott. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől a szervezet honlapján lévő adatok szerint majdnem 30 milliós állami megrendelést kapott, az Új Magyarország Fejlesztési Terv kommunikációjával kapcsolatos tanácsaiért például 21,5 millió forintot zsebelt be.



A szerződések szerint másfél millió forint alatt nem dolgozott havonta. A honlapon feltüntetett üvegzsebadatok azonban eltérnek a Hír Televízió birtokába került dokumentumokban található számoktól. Eszerint Szigetvári több megbízást is kaphatott a Bajnai Gordon irányította szervezettől. Az ügynökség belső kimutatásában szereplő felsorolásban többször is szerepel a neve: szakértésért 1,8 millió forintot, tanácsadásért pedig több mint 16 millió forintot kaszált 2007-ben, szerződését pedig 2008 végéig meghosszabbították.

A hivatalos és a belső dokumentumok közötti eltérés oka egyelőre tisztázatlan.

Szigetvári Viktor megbízás botrány
Kapcsolódó cikkek