Közélet

Fidesz-MSZP: 67-22

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a Fidesz több mint kétharmados győzelemre számíthatna, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások

A közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy a Fidesz több mint kétharmados győzelemre számíthatna, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások - írta a Progresszív Intézet elemzésére és a távirati irodára hivatkozva a zoom.hu. A kutatóintézet szerint a szocialisták támogatottsága a múlt hét eseményei nyomán valószínűleg tovább csökkent.

A Progresszív Intézet összegyűjtötte és elemezte a Szonda Ipsos, a Medián, a Századvég Forsense és a Tárki legfrissebb méréseit, amelyek egyértelműen azt mutatják, hogy februárról márciusra tovább csökkent az MSZP támogatottsága.

Az összes megkérdezett körében 16 és 11 százalék között mozog a szocialisták támogatottsága a négy intézet adatai szerint - olvasható a tanulmányban.

A Fidesz győzne, ha most hétvégén lennének a választások

A Fidesz támogatottsága ugyanakkor a teljes lakosság körében nem változott: a Szonda Ipsos változatlanul 30 százalékot, a Medián 1 százalékos növekedés mellett 43 százalékot, a Tárki 32 százalékot, a Századvég-Forsense pedig a februárihoz hasonlóan 28 százalékot mért.

A szocialisták egy most vasárnapi országgyűlési választáson a szavazatok 22-25 százalékára számíthatnának, míg a Fidesz ennek közel háromszorosára, 62-67 százalékra - mutatott rá az intézet.

felmérés népszerűség progresszív
Kapcsolódó cikkek