Közélet

Kondorosi a közlönyből tudta meg, hogy már nem kormánybiztos

Kondorosi Ferenc a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy már nem kormánybiztos.

A Budapesti Corvinus Egyetemen is tanító jogászprofesszor csütörtökig az Új rend és szabadság nevű programért felelt, amíg a Bajnai-kormány meg nem szüntette posztját.

Olyan közismert kezdeményezések fűződnek hivatalához, mint az objektív felelősség, a zéró tolerancia, az összehangolt fogyasztóvédelmi ellenőrzés és a színesfémek illegális kereskedelmének visszaszorítása - írja róla az InfoRádió.

Kondorosi a rádiónak elmondta: megérti a kormányátalakítás politikai és jogi nehézségeit, de nem tartja elfogadhatónak, hogy ilyen módon kell megtudnia tisztségének megszűnését.

Kondorosi Ferenc közölte: ha a jövőben felkérik, hogy más formában folytassa a munkát, megfontolja, hogy elvállalja-e a feladatot, mert szerette ezt a munkát. Úgy érzi, eredményesen és tisztességesen dolgoztak.

Kondorosi Ferenc kedden, a Magyar Közlönyből tudta meg, hogy feladatait az igazságügyi és rendészeti miniszter veszi át. A rendeletet Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterként mint a miniszterelnök helyettese írta alá. (A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter április 6. óta helyettesíti a miniszterelnököt. Erről Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök rendelkezett rögtön az MSZP kongresszusát követően, a Magyar Közlöny 45. számában.)

Kondorosi Ferenc a Világgazdaságnak tegnap még azt mondta: a közlönyben foglaltakat fegyelmezetten tudomásul vette. Tény, mellőzéséről semmiféle tájékoztatást, indoklást nem kapott. Úgy érzi, ért el eredményeket. S valószínűleg – mint jogászprofesszor – az egyetemen folytatja tevékenységét.

kormánybiztos objektív felelősség új rend és szabadság Kondorosi Ferenc zéró tolerancia
Kapcsolódó cikkek