Közélet

MDF: Sok a pihenő, kevés a munka!

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezi, hogy a válságkezelés folyamatos szakmai és politikai kontrollja érdekében az Országgyűlés nyári szünete ne legyen hosszabb három hétnél - írja közleményében Herényi Károly elnökhelyettes.

A jelenlegi helyzetben létfontosságú, hogy a szükséges válságkezelő lépések szünet nélkül és folyamatos parlamenti ellenőrzés mellett menjenek végbe - fogalmaz Herényi.

Magyarország kritikus időszak előtt áll a következő hónapokban. A halaszthatatlan lépések folyamatos munkát igényelnek, a döntések meghozataláért felelős Országgyűlés ebben a helyzetben nem engedhet meg magának két-három hónapos nyári szünetet.

A Magyar Demokrata Fórum a parlamentáris demokrácia híveként csak a folyamatos országgyűlési ellenőrzésben lát garanciát arra, hogy a közeljövőben felálló új kormány megfelelő kontroll mellett végzi munkáját.

Ezért az MDF kezdeményezi, hogy az Országgyűlés nyári szünete idén ne legyen több három hétnél. Az ország érdeke előrébb való a képviselők vakációjánál.

Magyarország érdeke márpedig jelenleg azt követeli meg, hogy az Országgyűlés az előttünk álló kulcsfontosságú hónapokban folyamatos és fokozott felügyeletet gyakoroljon a kormány tevékenysége felett.

Az MDF ezért levélben fordul a parlamenti pártokhoz, hogy az Alkotmánynak megfelelően a képviselők legalább egyötöde írásban kezdeményezze a rendkívüli ülésszak megtartását.

nyári szünet mdf herényi károly Parlament válságkezelés
Kapcsolódó cikkek