Közélet

Megöltek két magyar merénylőt Bolíviában

Három külföldit lelőttek Bolíviában, miután Evo Morales bolíviai elnök utasítást adott arra, hogy hiúsítsanak meg egy ellene tervezett merényletet. Az ország rendőrfőnöke szerint két magyar és egy bolíviai merénylőt öltek meg, mintegy félórás tűzpárbaj után - írja a BBC.

Három külföldit lelőttek a bolíviai biztonsági erők Santa Cruzban, akik állítólag Evo Morales bolíviai elnök ellen készítettek elő merényletet. A halottak közül kettő magyar, egy pedig bolíviai. Morales utasítást adott arra, hogy a bolíviai hatóságok akadályozzák meg a kísérletet - írja a BBC, melyet az origo.hu idéz.

"A lövöldözés során két magyar állampolgárságú és egy bolíviai férfi vesztette életét" - közölte a bolíviai rendőrfőnök, Hugo Escobar.

A BBC korábbi híreket idézve azt írja, előzőleg ismeretlenek dinamitot robbantottak Santa Cruzban a római katolikus kardinális, Julio Terrazas házánál. A bolíviai belügyminiszter szerint a szerdai robbantás - amely csak az épületet rongálta meg, de sérülést nem okozott - terrorcselekmény volt.

merénylő Bolívia magyar rendőr
Kapcsolódó cikkek