Közélet

Pletykák bin Laden haláláról - "Olyan, mintha nem is létezne"

Pakisztán elnöke, Aszif Ali Zardari kizárta annak a lehetőségét, hogy országának nukleáris fegyverei a tálibok kezeibe kerülnének. A nemzetközi sajtónak adott hosszú interjújában kifejtette: Oszama bin Laden hollétéről annyira nem tudnak semmit, hogy akár halott is lehetne.

Holott Oszama nevére talán még többen felkapják a fejüket, a tájékoztató elsődleges üzenete a pakisztáni atomerőről szólt: az elnök leszögezte, az ország fegyverei biztonságban vannak és nem kerülnek terrorista kezekbe - tudósít a Reuters.

A félelmek azután erősödtek fel, miután a tálib csapatok állásai egyre közelebb kerülnek Iszlamabadhoz. A nyugati szövetségesek afganisztáni hadműveleteihez kulcsfontosságú a pakisztáni, biztonságos hátország.

A talibáni erők jelezték: hajlandóak bin Laden terroristavezérnek védelmet nyújtani az általuk uralt hegyvidékben.

A hírekre a pakisztáni elnök kifejtette, rejtély, hol bujkálhat bin Laden - és egyben hozzátette, él a gyanúval, hogy már rég meghalt. Saját országa titkosszolgálatának semmilyen nyoma nincsen bin Laden hollétéről, és az amerikai oldalról ugyanezt hallja - mondta az elnök. "Olyan érzés, mintha már nem is létezne, de ez természetesen nem megerősített információ."

USA Pakisztán Bin Laden
Kapcsolódó cikkek