Közélet

Sorozatgyilkos mészárolja a romákat? Több rendőr dolgozik az ügyön

Harminc fővel emelkedett a romák elleni fegyveres és Molotov-koktélos támadásokat vizsgáló nyomozócsoport létszáma. Az elkövető a rendőrség szerint egy skizofrén férfi.

Házi István vezérőrnagy az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, szerint az elkövető skizofrén, kettős személyiséggel élő férfi lehet, aki a hétköznapi életben békés, jóravaló embernek tűnhet, miközben elköveti ezeket a gyalázatos bűncselekményeket. Így egy apró észrevétel is nyomra vezethet - tette hozzá. A főigazgató kérte, hogy bárki, aki információval rendelkezik, tegyen bejelentést a segélykérő számokon vagy bármely rendőri szervnél - írta a bama.hu az MTI híre alapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság a nyomozásokról minden héten sajtótájékoztatót tart, hogy tájékoztassa a közvéleményt. Az elkövető fejére 50 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

A bűnügyi főigazgató közölte: úgy tudják a támadókat elfogni, ha a társadalom tagjai együttműködnek a rendőrséggel. Elmondta azt is, a tavaly novemberi gyilkosságok óta eddig 44 bejelentés érkezett a rendőrségre, amelyből mindössze 12 ember vállalta nevével, hogy információt tud a gyilkosságról, de ezek az ellenőrzések után nem vezettek sikerre.

rendőrség etnikai konfliktus gyilkos
Kapcsolódó cikkek