Közélet

Stumpf: ez sokkterápiás program - Félnek a Fidesz hatalmától

Törékenynek tartja az új kormány mögötti politikai támogatottságot a Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István sokkterápiának nevezte Bajnai Gordon miniszterelnök válságkezelő programját.

Törékeny támogatás van a hétfőn felállt Bajnai-kormány mögött - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint a legfontosabb összetartó erő az MSZP és az SZDSZ számára az előrehozott választásoktól, a Fidesz hatalomátvételétől való félelem.

Bajnai Gordonnak egyetlen esélye az, ha következetesen ragaszkodni tud ahhoz, hogy ez a válságkezelő program jobb, mint az előrehozott választás, mert megelőzi a valutakrízist és az ország finanszírozhatatlanná válását, és ennek tudja biztosítani a garanciáit - vélekedett a politológus.

Stumpf István hangsúlyozta: a válságkezelő kormány nem jobb megoldás, mint az előrehozott választás, ugyanis kiderült, hogy Bajnaié sokkterápiás program, amelyik régen sem működött sikeresen.

Most, ilyen gyenge politikai háttérrel, amikor a szocialista frakción belül is növekedni fog az ellenérzés a konkrét intézkedések bejelentésével, nem lehet vele megoldani az ország problémáit hosszú távon.

Bajnai Századvég Stumpf sokk Fidesz
Kapcsolódó cikkek