Közélet

Az akasztós mondat miatt Páva fejét követeli az MSZP

Az MSZP azt kéri a Fidesztől, hogy határolódjon el Páva Zsolt botrányos kijelentésétől, hívja vissza a pécsi polgármester-jelöltségtől és zárja ki a pártból a politikust - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője az MTI-nek szerdán.

A Fidesz jelöltje egy keddi televíziós műsorban "arra a botrányosan aljas kijelentésre ragadtatta magát, hogy győzelme esetén többek között csak azért nem tartana Pécsett nyilvános akasztást vagy kivégzéseket, mert nincs rá módja" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Nyakó István közölte: "ebben a gyilkolós témakörben" ismerik már egy ma is aktívan működő fideszes polgármester gondolatait, aki a parlamentben politikai ellenfele felé fordulva azt mondta, "Lógni fogsz!". Arnóth Sándor, Püspökladány polgármestere 2008 szeptemberében lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, miután azt kiabálta egy napirend előtti felszólalására válaszoló Iváncsik Imre államtitkárnak, hogy "Lógni fogsz".

Nyakó István beszélt arról is, hogy nemrég egy Jobbikos rendezvényen, ahol "a náci Magyar Gárda" szolgáltatta a díszkíséretet, az egyik szónok költői kérdést intézet hallgatósághoz: mi lenne, ha a nekik nem tetsző emberek fejébe ácskapcsot vernének. A szóvivő szerint a szónok ezen szavait a közönség hangos tetszésnyilvánítása követte.

Az MSZP-s képviselő azt mondta: "a nácik és a Fidesz megszólalóinak elképzelései súlyosan és szembetűnően egybe esnek". Ezek után kétség sem fér ahhoz, hogy Páva Zsolt kire gondolt, amikor akasztásról, kikre gondolt, amikor kivégzésekről beszélt - vélekedett.

Nyakó István közölte: a leghatározottabban követelik, hogy a Fidesz határolódjon el Páva Zsolttól, hívja vissza a polgármester-jelöltségből és zárja ki a Fideszből. Hozzátette: "ellenkező esetben világossá válhat, hogy a párt is osztozik a gyilkos gondolatokban". Úgy vélte, Páva Zsolt felírhatja támogatói közzé a Jobbikot és a Magyar Gárdát is.

Az ATV kedd reggeli műsorában a televízió honlapján található videófelvétel szerint Páva Zsolt úgy fogalmazott: "nem nyilvános akasztást szeretnék tartani természetesen, vagy kivégzéseket, nem áll módomban egyébként sem (...), arról van szó, hogy legyenek megnevezve (...) a rossz döntések, és a hozzá rendelt felelősök".

páva zsolt MSZP Fidesz pécsi
Kapcsolódó cikkek