Közélet

Az MSZP nem készül előrehozott választásokra - Elégedettek a párt fővárosi listájával

Elégedett az MSZP budapesti ügyvezető alelnöke a párt fővárosi listájával, amelyet Lendvai Ildikó pártelnök vezet, őt követi Burány Sándor budapesti pártelnök, és Hagyó Miklós, valamint Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek.

Akkor jár el okosan egy párt, ha minél hamarabb le tudja zárni a jelöltállítás és a listaállítás folyamatát, hogy a vita ne rágja belülről a szervezetet - mondta Pál Tibor szocialista országgyűlési képviselő az InfoRádiónak azzal kapcsolatban, hogy az MSZP fővárosi küldöttértekezlete pénteken elfogadta az országgyűlési választásokra készülő budapesti listát.



Molnár Zsolt, a párt budapesti ügyvezető alelnöke szerint kiegyensúlyozott az MSZP budapesti listája, mivel a fiatalabb és a tapasztaltabb képviselők kiegyenlítik egymást rajta. A lista élén a pártelnök, Lendvai Ildikó szerepel, őt követi Burány Sándor fővárosi pártelnök, majd Hagyó Miklós és Horváth Csaba főpolgármester-helyettesek. A mai budapesti MSZP erőviszonyainak a lista teljesen megfelel - tette hozzá Molnár Zsolt.

Hogy Gyurcsány Ferenc nincs benne az első ötben, csak az első tízben az országos listán, ez azért van, mert a listára elsősorban budapesti várospolitikusokat tesznek fel, és talán ő az egyetlen, aki nem az a listán - mondta a budapesti ügyvezető alelnök.

A budapesti listáról korábban azt találgatták, vajon miért készült el ilyen hamar. Burány Sándor, a fővárosi MSZP elnöke az InfoRádiónak ezzel kapcsolatban annyit mondott május 15-én, pénteken: nem készülnek előrehozott választásokra, de úgy gondolják, hogy az egyéni körzetek képviselőjelöltjeinek készen kell állniuk.

lista Hagyó MSZP Molnár Zsolt Lendvai elprehozott választás
Kapcsolódó cikkek