Közélet

Bajnai: Meg kell állítani a romák elleni támadásokat

A rendőrség becsületbeli ügyként kezeli a romák elleni támadások elkövetőinek elfogását.

Éppen negyedévvel ezelőtt tartottuk meg tavalyi munkánkat értékelő értekezletünket Gyurcsány Ferenc és Draskovics Tibor jelenlétében – fogalmazott Bencze József országos rendőrfőkapitány.

Idén is folytatjuk a tavaly megkezdett programokat, a többi között a közlekedésbiztonság fejlesztését, a gyűlöletbeszéd bevezetését, illetve a szolgáló állománylétszám emelését - tette hozzá.

Becsületbeli ügyünknek tartjuk a romák ellen elkövetett bűncselekmények tetteseinek elfogását – szögezte le Bencze József.

A polgárok nem sokat éreznek a javuló bűnügyi statisztikákból – reagált Bencze beszédére Bajnai Gordon.

Mint mondta, különösen súlyosan a romák ellen elkövetett bűncselekmények. Arra kért mindenkit, tegyen meg mindent, hogy ezt a folyamatot megállítsa, mert alantas, gyáva és az egész ország elleni támadásról van szó.

Az elmúlt 20 évben a rendőrség óriási utat tett meg a közbizalom tekintetében, s ez Bajnai szerint sikertörténet.

A kormány határozott lépéseket tesz, hogy segítse a rendőrséget, mint például, akik hosszabb ideje szolgálnak, nagyobb megbecsülésre számíthassanak.

A polgárok látható és elérhető rendőrséget szeretnének, ezért intenzíven fokozzuk a közterületi jelenlétet, illetve kiterjesztjük a kistérségi és a körzeti megbízotti hálózatot - mondta Bajnai.

A Teve utcai Rendőrpalotában megtartott parancsnoki állománygyűlésen Bajnai Gordon miniszterelnök, Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter, Juhász Gábor államtitkár és Bencze József országos rendőrfőkapitány is részt vett.

Bajnai Gordon rendőrség bűncselekmények Draskovics Tibor bencze józsef romák
Kapcsolódó cikkek