Közélet

Cáfolja az ügynökvádat a Jobbik EP-jelöltje

Cáfolja Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet (TMRSZ) főtitkára azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a rendszerváltás előtt a III/III-as főcsoportfőnökségen dolgozott volna - írja hétfői számában a Népszava.

"Óvónő, illetve tanár volt a 80-as években Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének jelenlegi főtitkára" - írja a lap. A főtitkár úgy nyilatkozott, hogy 1987-ben, pedagógusi pálya után került a Tolna megyei főkapitányságra, de akkori tevékenységéről nem árult el részleteket - számol be a hvg.hu az MTI alapján.

A tisztségviselő azt azonban megerősítette, hogy saját lakását irodaként adja bérbe szakszervezetének. A tervezett kormányzati negyedben az első emeleten kért irodát az akkori belügyminisztertől saját magának a főtitkár - erősítette meg a Népszava információját Szima Judit. Miután azonban a negyed megépítése elmaradt, jelenleg saját lakását bérelteti a szakszervezettel. A lap úgy tudja, hogy a lakás egy részéért havi 80 ezer forintot fizet a szakszervezet.

Szima Judit április 21-én tájékoztatta Bencze Józsefet arról, hogy elfogadta a Jobbik felkérését, és a párt EP-listájának negyedik helyére került.

szakszervezet jelölt Jobbik Tettrekész Szima Judit
Kapcsolódó cikkek