Közélet

Hankiss: "Ma Magyarország súlyos válságban van"

Elindult az Új reformkor mozgalom honlapja, amelynek célja, hogy közös gondolkodásra, cselekvésre és segítségnyújtásra ösztönözze az embereket.

Hankiss Elemér a mozgalom kezdeményezője arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a céljuk, az InfoRádiónak elmondta: elsősorban azt szeretnék, hogy arra serkentsék az embereket Magyarországon, gondolkozzanak el saját és környezetük sorsáról, és arról, mit tehetnének önmagukért, falujukért, városukért vagy az országért.

Ma Magyarország súlyos válságban van, de nem elsősorban gazdaságilag, hanem kulturálisan, társadalmilag, a gondolkodásmódunkban és a magatartásunkban - fogalmazott Hankiss Elemér, aki szerint az emberek úgy érzik, hogy csapdában vannak, és nincs lehetőségük arra, hogy valamit tegyenek önmagukért és környezetükért.



Az Új reformkor nevű mozgalom azt akarja bebizonyítani, hogy vannak lehetőségek. Önmagában egyik kormány sem tudja megoldani az ország problémáit, ha az emberek nem teszik meg a maguk egy vagy két lépését - mondta a szociológus,

Hankiss új reformkor mozgalom
Kapcsolódó cikkek