Közélet

Járóka: a kizárólagos romakérdés csak egy médialufi!

A romákkal kapcsolatos kérdéseket nem érdemes kizárólag romakérdésként nézni, a szegénység és a társadalmi kirekesztődés ellen munkahelyteremtéssel és oktatással, valamint a romákat érő diszkrimináció megszüntetésével lehet a leghatékonyabban küzdeni - hangoztatta hétfőn Kőszegen tartott sajtótájékoztatóján Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

"Évek óta fújnak egy paternalista, a romákat egzotizáló, a romákat másnak, idegennek bemutató "médialufit", ami semmit nem mond a valós helyzetről, ami hisztériára épít, és amit sokszor nagyon ügyesen meglovagolnak a pártok, vagy éppen fordítva" - jelentette ki Járóka Lívia, a sajtőtájékoztatón.

Járóka Lívia kifejtette: Magyarországon ma 3 millió ember él szegénységben, kétharmaduk nem roma származású. Valódi, mély szegénységben, amikor a napi betevő falat, vagy a fedél biztosítása is komoly problémát jelent, 700 ezren élnek, közülük viszont már 250-300 ezren tartoznak a romákhoz.

"Mindezt romakérdésként tálalni, és nem pedagógiai, szociális, szakmai és gazdasági kérdésként kezelni, óriási felelőtlenség" - mondta.

Járóka Lívia romakérdés cigánybűnözés Fidesz
Kapcsolódó cikkek