Közélet

Kivágó Iván Györgyné: "A kémelhárítás máshol megbecsült szakma"

Kizárólag az lebegett a szemem előtt, mennyit veszít a főváros, ha nem lesz költségvetése - szögezte le a HVG-nek Kivágó Iván Györgyné, aki, mint mondta: tévednek, akik egynapos képviselőként emlegetik, ugyanis 12 napig volt fővárosi képviselő.

- Akik azt akarták, hogy a fővárosnak ne legyen költségvetése, most nyilván mérgesek rám. Én viszont nem tudok gyűlölni. Ha valaki megbánt, azt keresem, miért – mondta a hetilapnak Kivágó Iván Györgyné.

Szerinte az előző rendszerben ő csak a hazánk ellen irányuló ellenséges tevékenység felderítésével foglalkozott. „Máshol ez megbecsült szakma, nem hiába csinálnak belőle filmeket. A legnagyobb titkosszolgálata egyébként a Vatikánnak van, mégsem bírálják őket érte. Meggyőződésem, hogy azok az ügyek, amelyekben dolgoztam, mind egy szálig jó és helyes ügyek voltak. Semmi olyat nem tettem, amiért bocsánatot kellene kérnem.”

Kivágó Iván Györgynét kémelhárító múltjával kapcsolatban még mindig köti a titoktartás, de annyit a lap kérdésére elárult, többször besegített a terrorelhárítóknak is, akikkel még egy robbanást is megakadályoztak. „Férfiak között dolgoztam, én voltam a második nő a III/II-nél. Megtanultam erősnek mutatni magam” – tette hozzá.

Kivágó Iván Györgyné Demszky MSZP főváros
Kapcsolódó cikkek