Közélet

Lamperth: velünk nem lehet így beszélni!

Legalább egy embernek fel kellett volna állnia az őszödi beszéd után, de ezt senki nem tette meg, ő sem - ismerte el egy lapinterjúban a szocialisták elnökhelyettese,

Balatonőszödön romlott el minden - mondta a Népszabadságnak adott interjújában Lamperth Mónika, melyet a Híradó idéz.

A szocialista elnökhelyettes úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc beszédekor legalább egy embernek fel kellett volna állnia, de ezt senki, ő sem tette meg. Mert meglehet, hogy mindaz, amit Gyurcsány ott mondott, igaz volt, akkor azért, ha pedig nem volt igaz, akkor pedig azért kellett volna legalább egy embernek fölállnia, hogy eddig és ne tovább, mi ezzel így nem voltunk tisztában, mi becsülettel dolgoztunk, végrehajtottunk mindent, amit kért, a száz lépésektől kezdve bármit, mert hittünk benne, és velünk nem lehet így beszélni.

Legalább egy embernek föl kellett volna állnia. Én is lehettem volna az. De nem állt föl senki sem, én sem - mondta Lamperth Mónika.

Őszöd megrázó volt. Máig ambivalensek az érzéseim, hiszen az a világkép, amit itt a miniszterelnök fölvázolt, természetesen baloldali és vállalható volt. Én viszont ott először érzékeltem azt a hatalmi technikát, amely odáig juttatott bennünket, hogy ezt a beszédet elmondja - közölte a politikus.

Arra a kérdésre, hogy a nagy bajt mikor érezte, így felelt: az MTV ostroma számomra vízválasztó volt, mert rádöbbentem arra, hogy itt, ebben az országban bekövetkezhet az, amit nem hittem: hogy esetleg félni is lehet. Ami a hatalomtechnikát illeti: lassan jöttem rá, mi is zajlik körülöttem. Amíg az ember menet közben van, nem látja világosan a dolgokat, szóval, lassan kezdtem észrevenni, hogy a gyurcsányi célok torzulnak, és olyan engedményeket kezdünk tenni, amelyek a baloldali értékrenddel szerintem nem összeegyeztethetők.

elnökhelyettes Gyurcsány beszéd balatonőszöd Lamperth
Kapcsolódó cikkek