Közélet

„Nem lehet eltűrni” - A főkapitány a Jobbik-Tettrekész-együttműködésről

Átléphette az alkotmányosság határát az, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) megállapodást kötött a Jobbikkal - mondta Bencze József országos rendőrfőkapitány a Magyar Televízióban.

"Súrolja az alkotmányosság határát, talán át is lépett ezen. Én mindenképpen azt tartanám kívánatosnak, hogy ez a megállapodás ne működhessen" - hangsúlyozta Bencze József.

A főkapitány hozzátette: az alkotmány nagyon markánsan kimondja, hogy a rendőrségnek pártpolitikai befolyástól mentesnek kell lennie. A főkapitány szerint "nem lehet eltűrni" az ilyen szerződéseket, hiszen habár a szakszervezetek és a pártok között "nem ördögtől való" az ilyen megállapodás, de nem akkor, ha a szervezet többségében hivatásos rendőröket tömörít - számol be a hvg.hu az MTI alapján.

A szakminiszter által elrendelt vizsgálat nem a megállapodás részleteiről szól majd. Rendőrfőkapitányként ugyanis nem tudja a szerződést módosítani, hatályon kívül helyezni vagy a szakszervezetre befolyást gyakorolni. Az ügyészség tudja majd megmondani, hogy a szakszervezet jogosan járt-e el.

rendőrség szakszervezet Jobbik Tettrekész bencze józsef
Kapcsolódó cikkek