Közélet

Szilvásyt gyanúsítottként hallgatják ki!

A jelek szerint visszafelé sül el a hatalom által tavaly kirobbantott megfigyelési ügy - írja a Magyar Nemzet.

Gyanúsítotti idézést kézbesítettek Szilvásy György volt titokminiszternek a napokban az UD Zrt. ügyével összefüggésben értesült a napilap. Úgy tudni, a gyanúsítotti kihallgatásra még a héten sor kerülhet a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF).

Szilvásy meggyanúsítása azzal a feljelentéssel állhat összefüggésben, amelyet az UD Zrt. tett még tavaly szeptemberben a cég egyik vezetője és Csányi Sándor OTP-vezér közötti lehallgatott telefonbeszélgetés jogsértő kiszivárogtatása miatt. A beszélgetésben az MDF elnökére, Dávid Ibolyára terhelő adatok esetleges felderítéséről beszélgettek a felek. Azonban a felvétel nem utal semmilyen konkrét bűncselekményre, így azt a hatóságok nem őrizhették volna meg.

Ismeretes, a hangfelvételt egyenesen Dávid Ibolyához továbbították, aki azt felhasználva viszszalépésre kényszerítette a párt elnöki posztjára aspiráló riválisát, Almásy Kornélt. A tavaly ősszel kipattant UD-ügyet Szilvásy György hatalmas belpolitikai botrányként igyekezett tálalni. A Gyurcsány-kormány titokminisztere azt próbálta elhitetni az emberekkel, hogy az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi cég valójában egy Fidesz közeli árnyék-titkosszolgálat.

Szilvásy, aki jelenleg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. humánpolitikai és koordinációs főigazgatójaként dolgozik, nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Magyar Nemzet-->

UD szilvásy kihallgatás gyanúsított
Kapcsolódó cikkek