Közélet

"Szilvásyt megilleti az ártatlanság vélelme"

A kormányszóvivő szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. bizalma töretlen Szilvásy Györgyben, így természetesen a feladatait továbbra is ellátja a a társaságnál.

Szilvásy Györgyöt éppúgy megilleti az ártatlanság vélelme, mint mindenki mást - hangsúlyozta kedden Budai Bernadett, azzal kapcsolatban, hogy gyanúsítotti idézést kézbesítettek a napokban Szilvásy Györgynek az UD Zrt. ügyével összefüggésben.

A lap úgy tudja, Szilvásy kihallgatása azzal a feljelentéssel állhat kapcsolatban, amelyet az UD Zrt. tett a cég egyik vezetője és Csányi Sándor közötti telefonbeszélgetés lehallgatása, illetve a lehallgatott telefonbeszélgetés jogsértő kiszivárogtatása miatt - írta az nport.hu az MTI híre alapján.

Szilvásy György ügyvédje megerősítette: a volt titokminisztert valóban beidézte az ügyészség gyanúsítotti kihallgatásra. Mint mondta, azt nem közölték velük, hogy mi a kihallgatás tárgya. Sebes Péter úgy fogalmazott: a Magyar Nemzet jobban informált, mint ő vagy Szilvásy György, mert már egy héttel ezelőtt megkeresték ebben az ügyben az ügyfelét.

Hétfőn írásban kérte az ügyészségtől, hogy közöljenek valamit a kihallgatás tárgyáról. Ha ezt a napilap tudni véli, akkor nekünk is szükségük lenne információra ahhoz, hogy Szilvásy György megfelelően fel tudjon készülni, és az adott témában pontos válaszokat tudjon adni - mondta. Közölte, az ügyészség a kérésére azt válaszolta, hogy ezt majd a kihallgatás napján megtudják.

Sebes Péter kitért arra: a nyomozás személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények miatt indult, de hogy "Szilvásy Györgyöt mivel gyanúsítják, azt - úgy tűnik - a Magyar Nemzet jobban tudja".

UD Zrt. titokminiszter idézés Magyar Nemzet szilvássy györgy
Kapcsolódó cikkek