Közélet

Sztrájkkörkép: fontos információk!

A budapesti Keleti Pályaudvaron áll a forgalom pénteken kora reggel, a kijelzőn egyetlen járat sem szerepel. A fővárosban nincs komolyabb gond a tömegközlekedéssel a LIGA-sztrájk miatt. A budapesti Nyugati Pályaudvaron néhány vonat indul és érkezik pénteken reggel

Az ügyfélszolgálat, a belföldi információ és két pénztár is nyitva tart, akárcsak a büfék, újságárusok és pénzváltók. A pályaudvaron alig van mozgás. A pályaudvar mellől vonatpótló autóbuszok indulnak. Debrecenbe 7, 10, 13 és 15 órakor, Miskolcra 7, 11, 15 és 18:30 órakor indulnak járatok.

Ferihegyen valamennyi járat időben elindul és minden utasbiztonsági kapu működik, a menedzsmentnek nincs tudomása arról, hogy bárki sztrájkolna - mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs vezetője az MTI-nek pénteken reggel.

A budapesti Déli Pályaudvaron állt a forgalom pénteken kora reggel, a hangosbemondó arról tájékoztatta néhány várakozó utast, hogy a sztrájk miatt útvonal-rövidülésekre, késésekre és járatkimaradásokra lehet számítani 18 óráig.

A budapesti Nyugati Pályaudvaron néhány vonat indul és érkezik pénteken reggel.

A fővárosban nincs komolyabb gond a tömegközlekedéssel a LIGA-sztrájk miatt - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI érdeklődésre pénteken kora reggel. 

A fővárosban nincs komolyabb gond a tömegközlekedéssel a LIGA-sztrájk miatt: Rákoskeresztúron és Rákos MÁV-állomáson figyelik a forgalmat, a rákoskeresztúri vonalat megerősítették. Ha komolyabb utasforgalom lesz a vasutassztrájk miatt a BKV járatain, akkor további járatokat állítanak be.

A korábbi VDSZSZ-es vasutassztrájkokhoz hasonlóan a vonatok töredéke fog közlekedni, és kiszámíthatatlan lesz a vasúti forgalom pénteken - mondta Feledy István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) ügyvivője az MTI-nek. 
 

Tájékoztatása szerint Záhony térségében viszonylag erős a sztrájk, onnan mindössze egy vonatot indítottak reggel 5 óráig. A debreceni terület megosztottabb, Nyíregyháza és Mátészalka környékén van a sztrájkolók többsége, Debrecenben 50 százalékos a munkabeszüntetésben részt vevők aránya.

Korábban a VDSZSZ tájékoztatása szerint Miskolcon is megosztottak a munkavállalók, a sztrájkolók mellé sztrájktörőket vezényelt a munkaadó, arányuk fogja eldönteni, hogy innen hány vonat tud elindulni. 



Feledy István elmondta, hogy Budapesten a Déli pályaudvaron sokan sztrájkolnak, ott nemigen tudnak majd vonatot közlekedtetni. A Keleti pályaudvaron, illetve a Kőbánya-Felső csomóponton a sztrájkolók "megfogják" a forgalmat, a Nyugati pályaudvaron viszont többen is dolgoznak, ahonnan valószínűleg néhány vonat indul majd és érkezik.

 Megjegyezte, hogy a műszakváltás reggel 6-7 óra között lesz, ez egy kicsit "átrajzolhatja" a helyzetet.

 

 

 

LIGA sztrájk BKV Ferihegy vonat Déli Keleti pályaudvar
Kapcsolódó cikkek