Közélet

Vagyonnyilatkozatok! Nézze meg mennyiből élnek a kormánytagok!

Nyilvánosságra hozták pénteken Bajnai Gordon, és négy új miniszterének vagyonnyilatkozatát.

A mostani kormányfői vagyonnyilatkozat néhány ponton tér el a januárban leadott miniszteri nyilatkozattól: Bajnai Gordon gazdasági miniszterként majdnem bruttó 1 millió 300 ezer forintot kapott havonta, miniszterelnökként a jövedelme 1 millió 435 ezer 200 forint. A kormányfő korábban jelezte, hogy havi jelképes egy forintot keresne. A miniszterelnöki fizetés fennmaradó részét tehát valószínűleg nem veszi fel - olvasható a Magyar Rádió honlapján.

Nyilatkozatok! (pdf)

Bajnai Gordon

Balázs Péter

Herczog László

Hónig Péter

Oszkó Péter

Bajnai Gordon továbbra is két budai ház, két telek és egy présház tulajdonosa, illetve egy BMW típusú autója is van. Viszont kevesebb a megtakarítása, mint januárban: az év eleji 170 millióval szemben a mostani nyilatkozat szerint 140 milliója van forintalapban. Bajnai Gordon 51,5 millió forinttal tartozik magánszemélyeknek.

A kabinet tagjai közül Balázs Péter külügyminiszter, Herczog László szociális és munkaügyi miniszter, Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, valamint Oszkó Péter pénzügyminiszter készített vagyonbevallást.

kormánytagok Bajnai Gordon bajnai-kormány vagyonnyilatkozat Oszkó Péter
Kapcsolódó cikkek