Közélet

Zeneórát tartott a világ leggazdagabb embere

Tavaly még a világ leggazdagabb embere volt, az elmúlt napokban azonban egy szegény gyerekek számára létrehozott tanintézményben adott ukulele-tanórájával keltett feltűnést Warren Buffet ismert nagybefektető, a Berkshire Hathaway befektetési alap tulajdonosa és vezérigazgatója.

Buffet régóta ismert közvetlen stílusáról és a milliárdosok között nem igazán gyakori puritanizmusáról. Noha személyes vagyonát még a tavalyi nagy részvénypiaci áresések után is 37 milliárd dollárra becsülik, még mindig ugyanabban a középkategóriás házban lakik szülővárosában, a nebraskai Omahában, amelyet sok évtizeddel ezelőtt kezdő részvénybefektetőként vett meg. Ő számít a világ legnagyobb adakozójának is, mivel vagyonának 85 százalékát a Microsoft-alapító Bill Gates alapítványára hagyta (ez főleg egészségügyi és szegénységellenes projekteket hajt végre a fejlődő országokban).

Az elmúlt napokban azonban egy omahai zeneiskolában tartott ukulele-tanórájával keltett feltűnést Warren Buffet – számolt be a Reuters. Az ukulele a polinéziai szigetvilág kedvelt négyhúros hangszere, sokan hawaii gitárként ismerik, s Buffet közismerten jól játszik rajta.

A befektetési guru a mostani tanórán is nagy sikert aratott játékával. A hírügynökségi beszámoló szerint a leányiskola diákjainak zöme szimpatikusnak találta a gazdagsága dacára közvetlen és barátságos Buffetet.

Az egyik kislány azonban állítólag nem tudta, ki is volt nagyhírű tanítójuk. Elmondták neki, hogy a világ második leggazdagabb embere, mire így reagált: „Miért, az első leggazdagabb nem tud ukulelézni?”

Nos, ami azt illeti, tud. A jelenlegi leggazdagabbat ugyanis Bill Gates-nek hívják, és éppen személyes jó barátja, Buffet tanította meg ezen a hangszeren játszani.

gazdagok Warren Buffet Bill Gates ukulele
Kapcsolódó cikkek