Közélet

A zenetörténész Retkes Attila vállalná az SZDSZ elnöki posztját

Vállalja az SZDSZ elnökjelöltségét, erősítette meg Retkes Attila a párt Országos Tanácsának szombati ülése előtt az MTI-nek. Retkest - akit az Index SZDSZ-es forrásai szerint Demszky Gábor szemelt ki utódjául - a párt budapesti szervezete ajánlotta elnöknek.

A fővárosi szervezet mellett a Heves, a Baranya és a Zala megyei választmány is támogatja. Retkes szerint az SZDSz értelmiségi holdudvara is őt támogatja, a csoport visszaszerzése pedig fontos lehet, hiszen az utóbbi időben elfordult a párttól.

Retkes Attila a 2. kerületi SZDSZ honlapján található adatok szerint 37 éves, nős, három gyermek apja. Zenetörténész és közgazdász, zenei rádióműsort vezet. "Szenvedélyesen érdekli" Budapest története és sokszínű kultúrája. Szakterületeiként a kultúrát, kulturális gazdaságot, médiát, médiagazdaságot jelölte meg.

Retkes Attila a tegnapi fővárosi választmányi ülésen 40, míg Badacsonyi Szabolcs (III. kerületi képviselő, a Budai Gyermekkórház igazgatója) 11 szavazatot kapott.

A budapesti választmány egyúttal arra kérte a párt országgyűlési képviselőcsoportját, hogy jelenlegi formájában ne támogassa a vagyonadó bevezetését, ugyanis az nem tartalmazza azokat az elvárásokat, amelyeket korábban az SZDSZ támasztott.

Az is ismertté vált a héten, hogy Gusztos Péter - "szigorú feltételek maradéktalan teljesülése esetén" - szintén vállalná az SZDSZ elnöki tisztségét.

badacsonyi szabolcs szdsz elnök retkes attila
Kapcsolódó cikkek