Közélet

Az ifjú MSZP-tagok "kihívták" a Fidelitas vezért - Rossz út?

A tanév első napjára vitára hívja Ágh Pétert, a Fidelitas szombaton megválasztott új elnökét Oroszvári Péter, a Societas ügyvezető elnökhelyettese, hogy kiderüljön, ki tett többet a fiatalokért.

Oroszvári Péter levelében - melyet az MTI-hez is eljuttattak - gratulál az új elnöknek megválasztásához, kiemelve, hogy azt remélték, Ágh Péter nem folytatja elődje hagyományát. "Sajnálatos módon már regnálásod első napján bebizonyosodott, hogy a rossz úton haladsz tovább, és kizárólag NEM-ekre építed a mondanivalódat.

 

Reméljük azonban, hogy (...) kitűzött céljaitokért nem kizárólag hangzatos nyilatkozatokkal, hanem tettekkel is küzdeni fogtok, nem úgy, mint a diákkedvezmények megszüntetése esetén, ahol sajnos Ti voltatok az egyetlen ifjúsági szervezet, akik nem képviselték a fiatalok érdekét" - írja levelében az elnökhelyettes.

Az MSZP ifjúsági szervezetének ügyvezető elnökhelyettese arra is felhívja a figyelmet, hogy az ifjúság már nem bír el több terhet, így nem tudják támogatni sem a diákhitel kamatainak emelését, sem az utazási kedvezmények csökkentését. Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezetének új elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt kérte, hogy a kormány ne emelje tovább a diákhitel kamatát, valamint ne csökkentse az utazási kedvezményeket és az otthonteremtési támogatást.

A szombaton megválasztott elnök közölte, a Fidelitas arra szólítja fel a szocialista kormányt, hagyjon fel a fiatalokat érintő megszorító intézkedésekkel, amelyekkel ellehetetlenítik tanulási, pályakezdési, otthonteremtési lehetőségeiket.

Az ellenzéki politikus elmondta, a Fidelitás szombati, Miskolcon tartott tisztújító kongresszusán egy öt pontból álló állásfoglalást fogadtak el, melyben a kormányt egy "kiadós csendespihenőre" szólították fel. E dokumentumban egyebek mellett arra hívják fel a figyelmet, hogy a diákhitel kamatának emelkedése miatt sokan évtizedekre eladósodnak, így a kedvezményes kölcsönrendszer értelmét veszti.

Fidelitas Societas Ágh Péter vita
Kapcsolódó cikkek