Közélet

Az MDF választmánya jóváhagyta Hock, Katona és Pettkó kizárását

Az MDF országos választmánya (OV) szerdán értékelte az európai parlamenti (EP) választás eredményét, és azt, hogy a párt sikeres szereplését milyen tényezők nem tették még sikeresebbé - mondta Dávid Ibolya, az MDF elnöke szerdán az MTI-nek azután, hogy a párt országos választmánya jóváhagyta Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András párttagságának törlését.

A legnagyobb problémát a választmány a párton belüli nyilvánosságot lefoglaló vitákban látta - tette hozzá. Mint mondta, ezekben a legnagyobb szerepe a frakció megalakítását nem vállalóknak volt, akik így hetekig ellehetetlenítették az MDF európai parlamenti kampányát - számol be a szoljon.hu az MTI alapján.

Kiemelte: a választmányi ülésen minden tag leadhatta szavazatát. A leadott érvényes szavazatok 72 százalékában mondtak igent arra, hogy Hock Zoltán, Pettkó András és Katona Kálmán azzal, hogy nemet mondtak a frakció megalakítására, egyben törölték is tagságukat - jelentette ki.

Dávid Ibolya elmondta azt is: a választmányi ülésen döntenek még az elnökségi tagok pótlásáról, emellett a választmány most dönt a június 20-i országos gyűlés napirendi pontjairól is.

Pettkó Hock választmány mdf katona kizárás
Kapcsolódó cikkek