Közélet

Az MSZP szerint ezentúl mindig a Fidesz lesz a hibás

Hétfőn a Fidesz szavazatai hiányoztak ahhoz, hogy módosítani lehessen az alkotmányt és büntethetővé váljon az, aki tagadja a holokausztot, tagadja a diktatúrák embertelen tetteit - közölte Lendvai Ildikó.

"A Fideszen múlt. A Fidesz miatt továbbra is büntetlenül lehet azt hazudni, hogy a népirtás meg sem történt. Mostantól minden holokauszt-tagadó mondat és tett mögött, minden neonáci megnyilvánulás mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége" - írta Lendai Ildikó keddi közleményében.

A Fideszen múlt - szögezi le Lendvai Ildikó. A nemrégiben megválasztott szocialista pártelnök szerint az ellenzéki párt miatt továbbra is büntetlenül lehet azt hazudni, hogy a népirtás meg sem történt. Lendvai szerint amit a Fidesz hétfőn csinált, azaz pontosabban nem csinált, az rosszabb, mint a mulasztásos törvénysértés. "Ez mulasztásos erkölcssértés, mulasztásos kegyeletsértés" - hangsúlyozza a pártelnök.

Miben érthettünk volna egyet, ha nem ebben? - teszi fel a kérdést Lendvai Ildikó. Hozzáteszi: úgy látszott, ebben legalább egyetértünk, és a Fidesz mégis cserben hagyott sokakat. A pártelnök szerint az ellenzéki párt cserben hagyta az áldozatokat is.

A pártelnök leszögezi, hogy az MSZP minden kompromisszumra kész volt, kész volt megszavazni Répássy Róbert módosító indítványát, amelyet éppen ezért az utolsó percben visszavonattak vele.

MSZP holokauszt-tagadás Fidesz
Kapcsolódó cikkek