Közélet

Az MSZP-t csak a régi elit eltűnése tarthatja életben Tölgyessy szerint

Az MSZP sokkal nagyobb válságban van annál, hogy bajait egy fiatal kormányfőjelölt megoldja, ha nyáron nem robbant, a magyar baloldal évekre a margóra szorulhat - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az alkotmányjogász úgy látja, egy régi elitjétől megszabaduló új MSZP-vezetésnek az előre hozott választás az érdeke, mert a munkáját egyre következetlenebbül folytató Bajnai-kormányban az új vezetők is osztoznának a felelősségben.

Az MDF-ről az alkotmányjogász azt mondta, bár az EP-választás eredménye látszólag Dávid Ibolyát igazolja, a kockázatos politikai játszmába kezdő pártelnök mostanra olyan határokat lépett át, amelyek megengedhetetlenek.

A Fideszről szólva Tölgyessy úgy vélte, a már kétszer vesztő Orbán Viktor számára óriási elégtétel ugyan az európai parlamenti választás eredménye, de a Fidesz-kormányra most sokkal nagyobb feladat vár, mint 1998-ban, és itt sem látni új arcokat, egy átütő csapat hiánya pedig hamar súlyos problémákat okozhat.

Tölgyessy szerint az egész magyar politikának meg kellene újulnia, új emberek, új pártok kellenének, de az alkotmányjogász egyelőre nem látja, kik és honnan jöhetnének.

mdf MSZP elit Tölgyessy hiány Fidesz eltünés
Kapcsolódó cikkek